Situering

Het dorp Mousny is gesitueerd in het midden van het Parc Naturel de l'Ourthe, aan de uiterst zuidelijke grens van de gemeente La Roche-en Ardenne. Het dorpje ligt verscholen in een klein dal, dat verder naar beneden uitspreidt in de nabijgelegen westelijke Ourthe.

Vanuit dit vredig en rustgevend kader, kunt u op enkele kilometers afstand volgende bekende toeristische centra bereiken:

- op 11 km, La Roche-en-Ardenne, gedomineerd door de ruïnes van zijn feodaal kasteel, die tot één der mooiste van België wordt gerekend. Reeds sinds de 19de eeuw is La Roche gekend voor zijn natuurlijk patrimonium en zijn intense toeristische activiteiten.

- op 21 km, Bastogne, het bruisend hart van de Ardennen. De stad bewaart nog steeds de herinnering aan de hevige gevechten die zich hier gedurende de Tweede Wereldoorlog afspeelden. De bijnaam Parijs van de Ardennen getuigt van een rijke stad met een veelheid aan winkels.

- op 21 km, Bastogne, hoofdstad van de jacht en gekend voor zijn magnifieke abdij en zijn streekmuseum. Saint-Hubert is tevens het centrum van een muziekfestival, dat elk jaar opnieuw in de maand juli briljante muzikanten ontvangt.

- op 25 km, Houffalize, deze bloemenstad is de organisator van de jaarlijkse VTT-wedstrijd voor de Wereldbeker. Nadat deze stad eveneens zwaar geleden heeft onder de Tweede Wereldoorlog, heeft ze zich vandaag volledig naar de toekomst gekeerd met de oprichting van Houtopia, een educatief en recreatief centrum voor kinderen.

- op 31 km, Marche en Famenne, recente verbeteringswerken hebben het historisch hart van deze oude middeleeuwse stad sterk geherwaardeerd.